djur vänner. Bli en och stötta djur som har det svårt

Djur förbättrar din psykosociala hälsa

Nästan alla har väl haft något djur under sin livstid och uppskattat de som en livskamrat. Djur kräver omvårdnad och omsorg, dvs rätt typ av mat, motion och veterinärbesök samt bland det viktigaste att ha sällskap. Det är inte gratis att ha djur, men de ger tiofalt tillbaka som socialt umgänge och psykisk hälsa

Djur

Så det är inte bara att skaffa sig ett husdjur. En katt eller hund lever i snitt 10-15 år, som du under dessa är måste ta han om. Ett annat alternativ om du vurmar för djur, så finns det några ideella förningar som tar hand om utsatta djur. Dit man kan ge en penninggåva eller bli medlem hos, bland annat Djurens Vänner.

Älskar du djur och önskar att du kan göra mer för att hjälpa dem?

Bli en livräddare för hundar och katter och andra djur. Eftersom katter, hundar och andra djur inte kan begära hjälp själva. Behöver de medkännande från barn och vuxna som kan använda sin röst för att se till att djuren är säkra, trygga samt lyckliga.

Till exempel

Om ett djur som låsts inne i en bil på en varm dag. Bunden eller kedjad i grannens gård utan rätt kost, vatten eller skydd eller lösdrivande ute ensam eller om djuret verkar vara sjukt, skadad eller för mager behöver djuret din hjälp. Din hjälp kan göra dig till en livräddare för ett djur i nöd!

Varje år hamnar miljontals

Söta, älskvärda hundar, katter och andra djur på djurhem eftersom det inte finns tillräckligt med bra hem för dem. Om du och din familj tänker på att välkomna en ny, livsglad och sprudlande familjemedlem till ditt hem se till att du har tid, utrymme och ekonomiska medel för att göra det. Var noga med att ta honom eller henne från ditt lokala djurhem. Och aldrig köpa från oseriösa djuraffärer eller uppfödare!

Var med och hjälp djurensvannersriksorg.se i deras kamp
för djur som som har det tufft och svårt i samhället.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *