Cannabisdebatten fortsätter att trivas i Förenta Staterna

Idag finns det många människor som diskuterar cannabis: politiker, kändisar, läkare, föräldrar, lärare och så vidare. Vissa säger att det är farligt och andra tycker att det är ett bättre alternativ till tobak. Sanningen är att mycket av hype kring cannabis är ytligt. Många av de negativa åsikterna härrör från det faktum att det redan är ett kontroversiellt ämne. Detta gäller också i omvänd ordning. Med all rök runt det kan det vara svårt att hitta korrekt information. Antingen på hälsofördelarna eller nackdelarna med cannabis!

Cannabis

The Cannabis Stigma

Det faktum att det är en kontroversiell anläggning har mycket att göra med vår uppfattning om den. När vår kultur uppfattar något som tabu skapar vi automatiskt en negativ uppfattning gentemot det ämnet eller beteendet. Det finns denna förutfattade uppfattning att alla potterökare är brottslingar. I själva verket är de flesta människor som vill koppla av eller ha det bra. Således påverkar uppfattningen av cannabis som ett farligt läkemedel starkt allmänheten.

Det är en missuppfattning att cannabisbruk är ofarligt, särskilt med tanke på att det är ett Schedule II-ämne. Även om fritidsanvändningen av den är emot lagen på många ställen, gör det inte det till ett skadligt läkemedel. Faktum är att nya studier har visat att det är mycket säkrare än kokain, tobak och till och med alkohol. Som sådan används den på många olika sätt i många delar av världen; till exempel kan vissa tonåringar experimentera med det innan de fattar beslutet att bli alkoholmissbrukare. Med den senaste tidens ökade ansträngningar av statligt lagstiftade cannabisförbud över hela USA är det inte konstigt att cannabisstigma är så starkt.

Legalisering

Som reaktion på den absurda cannabislagstiftningen har vissa stater tagit initiativet till att legalisera i varierande omfattning. Till exempel att legalisera marijuanainnehav eller tillåta medicinsk användning av ämnet. Ett vanligt argument är, varför skulle staten störa din valfrihet när det gäller något som inte leder till missbruk? Det är därför som marijuana-reformen får mer fart i hela USA. Under de senaste åren verkar det som om landet är på väg mot fullständig legalisering av cannabis. Många tror att legalisering av marijuana bara skulle gynna landet.

Om du är en person som känner starkt om cannabis, finns det några saker du borde veta. För det första har USA: s regering gjort några misstag när det gäller hantering av cannabis beträffande dess klassificering som ett farligt läkemedel. Medan regeringen tillåter cannabis för medicinska ändamål har den också definierat det som ett farligt beroendeframkallande läkemedel.

Lagförändringar

Det har skett några förändringar av de federala lagarna i samband med cannabis, vilket indikeras i följande CDA-pressmeddelande: ”Kongressen, genom att anta lagen om kontrollerade ämnen (CSA), förklarar härmed att besittningen av marijuana inte bara är olagligt utan också bryter mot bestämmelserna i Förenta staternas konstitution. ” Men vissa juridiska experter kallar detta för ett ”svagt” beslut, eftersom lagen om kontrollerade ämnen har förklarats olaglig i många stater, inklusive Kalifornien. Högsta domstolen i Kalifornien har uttalat att CSA trumfar Kaliforniens statliga lag när det gäller att anta lagar mot användning av marijuana. Domstolen har också beordrat statens medicinska marijuana-odlare att inte längre odla eller sälja växter som innehåller en stor mängd THC, den ingrediens som finns i cannabis, till någon person som inte lider av ett försvagande medicinskt tillstånd, såsom cancer eller HIV / AIDS.

Sedan CSA godkändes har bara debatten om huruvida cannabis bör legaliseras helt ökat. Det har visat sig ha många medicinska egenskaper, det är troligt. Dessa inkluderar lindring av illamående och kemoterapipatienter som använder den för att behandla sin cancer. Vissa enkäter tyder på att en majoritet av den amerikanska befolkningen vill ha cannabis legaliserat för personligt bruk, precis som de gör alkohol och tobak. Vissa vill till och med se marijuana som en legaliserad en fritidssexaktivitet! Detta kan stava problem för lagstiftare under den kommande sessionen i USA: s hus och USA: s senat.

De som är emot cannabisanvändning, eller som vill se att cannabisanvändning begränsas på statsnivå, fortsätter att lobbya aggressivt mot legalisering av cannabis i många stater. Medan marijuana fortfarande är olagligt enligt federal lag minskar antalet narkotikabrott med cannabis. Av detta skäl, åtminstone för tillfället, ses det statliga cannabisförbudet inte så hårt som det en gång var.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *